Διεθνής Συνάντηση για το εθνικό νόμισμα, το χρέος και τη δημοκρατία. ΕΠΑΜ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της διεθνούς συνάντησης που οργάνωσε το ΕΠΑΜ με θέμα το Χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία.
Η ιστοσελίδα μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον σχετικές συναντήσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα και το λαό μας συγκυρία καθώς και τις προτάσεις και προβληματισμούς που διατυπώνονται σε τοπικό και πανευρωπαικο επίπεδο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΠΑΜ
 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της διεθνούς συνάντησης που οργανώνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με θέμα το Χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ενώ διεξήχθη γόνιμη συζήτηση με το κοινό.Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε με χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση επί του θέματος ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης.
Στη συνέχεια ακολούθησαν στο βήμα σύμφωνα με το πρόγραμμα οι:
Η Monia Benini (Per Il Bene Comune), από την Ιταλία με θέμα το χρέος.
Ο François Asselineau του UPR της Γαλλίας με θέμα το "ποιος θέλησε το ευρώ και γιατί;"
Ακολούθησε ο καθηγητής Antonino Galloni από την Ιταλία με θέμα το "ποιος πρόδωσε την ιταλική οικονομία". Και ο πρώτος κύκλος τοποθετήσεων έκλεισε με τον Francesco Ruggieri του EPIC, από την Ιταλία επίσης, με θέμα τη Νομισματική κυριαρχία.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και μετά από ένα σύντομο διάλλειμα για μεσημεριανό φαγητό ακολούθησε ο δεύτερος προγραμματισμένος κύκλος τοποθετήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Στην αρχή πήρε το λόγο ο  Jacques Nikonoff από το κίνημα M’PEP της Γαλλίας με θέμα τη μονομερή έξοδο της Γαλλίας  από το ευρώ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Marco Balestra από το κίνημα Eurotruffa της Ιταλίας με θέμα της τοποθέτησής του "η Ιταλία στο ευρώ, η ιστορία μιας καταστροφής".
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Giacomo Bracci του κινήματος EPIC της Ιταλίας στην οποία παρουσίασε συνοπτικά την ΜΜΤ (σύγχρονη θεωρία χρήματος).
Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση μέσω skype του Karlo Sibilia  από το Movimento 5 Stelle του Μπέππε Γκρίλλο, οποίος ανέπτυξε το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ιταλία.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας έκλεισαν με ερωτήσεις από το κοινό και απαντήσεις από τους ομιλητές, ενώ διεφάνει καθαρά η πρόθεση από όλους τους συμμετέχοντες η συνάντηση αυτή της Αθήνας να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια διεθνούς συντονισμού όλων των κινημάτων που έχουν θέσει σαν σκοπό τον αγώνα των λαών για ανατροπή της δικτατορίας των αγορών και των μηχανισμών που αυτή έχει εγκαθιδρύσει, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. 

Σήμερα Κυριακή θα συνεχιστούν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης σύμφωνα με το πρόγραμμα με εκπροσώπους κινημάτων και πολιτικών φορέων από την Ισλανδία, την Φινλανδία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Ρουμανία, ενώ τις εργασίες της διήμερης συνάντησης θα κλείσει ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνάντησης.
 

Αθήνα 1η Δεκέμβρη 2013

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040