Μελέτες στο έργο του Δημήτρη Μπάτση το Σάββατο 13 Οκτώβρη στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Μελέτες στο έργο του Δημήτρη Μπάτση το Σάββατο 13 Οκτώβρη στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Μελέτες στο έργο του Δημήτρη Μπάτση το Σάββατο 13 Οκτώβρη στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Οι Εκδόσεις Τζιόλα και η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας το Σάββατο 13 Οκτώβρη 2018 στις 19:30 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, παρουσιάζουν τον συλλογικό τόμο: Μελέτες στο Έργο του Δημήτρη Μπάτση «Η βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα».

Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει τριάντα δοκίμια, δεκαοκτώ συγγραφέων, για το έργο του Δ. Μπάτση: Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα.

Η ύλη κατανέμεται σε τρία Μέρη:

Τα δέκα δοκίμια του Μέρους Ι πραγματεύονται το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο του έργου, συνιστώντας εισαγωγή αντιστοιχούσα στον ευρύ και πολυδιάστατο χαρακτήρα του.

Τα επτά δοκίμια του Μέρους ΙΙ εκθέτουν, αναλύουν και ανασυνθέτουν, περιλαμβάνοντας νεότερα, επιστημονικά, ιδεολογικά και πολιτικά δεδομένα, την συμβολή του Μπάτση.

Τέλος, τα δεκατρία δοκίμια του Μέρους ΙΙΙ συσχετίζουν και αναπροσαρμόζουν – εν ενεργεία ή/και εν δυνάμει – πτυχές του έργου στην μελέτη βασικών όψεων της Εντός-Ευρώ ελληνικής οικονομίας και των εναλλακτικών προοπτικών της.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:

Θεόδωρος Μαριόλης: Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Πρόεδρος Ινστιτούτου Κοινωνικών ερευνών «Δημήτρης Μπάτσης».

Χαράλαμπος Οικονομίδης: Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γιώργος Σώκλης: Λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο ΕΑΠ. Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών «Δημήτρης Μπάτσης»

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Κώστας Παπουλής, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτικός Μηχανικός και Περιφερειολόγος. Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ Ινστιτούτου Κοινωνικών ερευνών «Δημήτρης Μπάτσης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040