Ανω σχώμεν Εκκλησίαν

Ανω σχώμεν Εκκλησίαν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Β

Η συνέντευξη του προκαθήμενου της Εκκλησίας ανέδειξε, για πολλοστή φορά, μια σειρά ζητημάτων για τις σχέσεις της με την Πολιτεία. Απέναντι στον βίαιο, ακροδεξιό, μεσαιωνικό λόγο του κ. Ιερώνυμου - ο οποίος εγκατέλειψε τους μετριοπαθείς της Ιεραρχίας και ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο του Χριστόδουλου - εμφανίστηκε μία κυβέρνηση αδύναμη και άβουλη να ψελλίσει έστω ένα όχι, στις εξωφρενικές για την εποχή μας απαιτήσεις του.

Προφανώς η Εκκλησία δικαιούται να αυτογελοιοποιείτα. Ο Κέρκύρας πχ να περιφέρει την «ιερή παντόφλα του αγίου», η ο Κύπρου να σχεδιάζει σχολεία που οι απόφοιτοι τους θα έχουν δεδομένο σεξουαλικό προσανατολισμό, ακόμα και να δημοσιολογούν ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής χουλιγκάνοι μητροπολίτες .

Σε μία στοιχειωδώς σοβαρή χώρα όμως, είναι αδιανόητο να αποπειράται παρεμβάσεις λ.χ. στην εξωτερική πολιτική, η να επικαλείται αντιεπιστημονικές δοξασίες του υπεραισθητού και οθωμανικά χρυσόβουλα του… 1500, για να υπερασπισθεί τον επίγειο αμύθητο αφορολόγητο πλούτο της, να θέλει εκείνη να καθορίσει τι θα διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, πως θα διαθέτουν το σώμα τους μετά θάνατον οι πολίτες, να αποφασίζει αυτή αν η χώρα θα φιλοξενεί συνανθρώπους που ο πόλεμος ξέβρασε στις ακτές μας, η αν θα φτιαχτεί τόπος λατρείας για δεκάδες χιλιάδες αλλόθρησκους που διαβιούν εδώ.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα, αφορούν θεσμούς, συνεπώς την άσκηση πολιτικής. Απέναντι ωστόσο σ αυτό, το αυτονόητο, στέκει έμφοβη και αποσβολωμένη η κυβέρνηση. Η οποία αποδεικνύει πανηγυρικά πως ούτε ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός περί «Αριστεράς», ούτε φυσικά η προέλευση ορισμένων στελεχών της, την καθιστούν διαφορετική από τις προηγούμενες. Υποταγμένη τελείως στη λαγνεία της εξουσίας, θλιβερή συνέχεια αντιλαικών κυβερνήσεων, βαδίζει στον ταπεινωτικό δρόμο των αλλεπάλληλων συμβιβασμών. Όπως θάλεγε ο ακροδεξιός συνεταίρος της, «είναι στα 4». Εθελόδουλη τόσο απέναντι στις διαθέσεις των Σόιμπλε, Ντάισεμπλουμ και της ευρωπαικής πλουτοκρατίας, όσο και σ εκείνες του Ιερώνυμου, ορισμένων φασιστοεπισκόπων και της Εκκλησίας.

3.11.2016

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040