Αλαβάνος για ομιλία Τσίπρα για διαπλοκή : «Ο Τσίπρας μοίρασε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε έξι άτομα: τρεις εφοπλιστές και τρεις προέδρους ΠΑΕ» «Ομερτά Τσίπρα - Στουρνάρα λόγω Σπίρτζη»

Αλαβάνος για ομιλία Τσίπρα για διαπλοκή : «Ο Τσίπρας μοίρασε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε έξι άτομα: τρεις εφοπλιστές και τρεις προέδρους ΠΑΕ» «Ομερτά Τσίπρα - Στουρνάρα λόγω Σπίρτζη»

H σημερινή συζήτηση στη Βουλή δίνει την εντύπωση ανάγνωσης πρακτικών της Κόζα Νόστρα – κι αυτό αφορά και στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. Είναι κρίμα, το σημερινό είναι το πιο εξαθλιωμένο κοινοβούλιο μετά το κοινοβούλιο της αποστασίας το 1965, που απομακρύνει την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά από τον κοινοβουλευτισμό.

 

Εν πάση περιπτώσει κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτόν χρειάζονται δύο σύντομες απαντήσεις. Η πρώτη αφορά στις τηλεοράσεις. Απάντηση στο καθεστώς της διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δίνει με το να στήσει το καθεστώς της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας μαζί με τον Παπά κατάφεραν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν ούτε παπατζήδες. Μοίρασαν τέσσερις μόλις τηλεοπτικές άδειες σε έξι άτομα: τρεις εφοπλιστές και τρεις προέδρους ΠΑΕ.

Το δεύτερο αφορά στην Τράπεζα Αττικής. Κι εδώ ο πρωθυπουργός είναι εντελώς έκθετος. Η τελευταία φάση στην τραγωδία αυτής της Τράπεζας είναι η άρνηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εγκρίνει το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας και η έφοδος του οικονομικού εισαγγελέα στα γραφεία της συζύγου του Διοικητή. Όλη η κοινωνία απέκτησε τη δικαιολογημένη αίσθηση για ένα παιχνίδι εκβιασμών μεταξύ πρωθυπουργού και κεντρικού τραπεζίτη. Αυτό τελείωσε με την πλήρη επικράτηση του Διοικητή.

Γιατί ο σκληρός Τσίπρας δέχτηκε νέα διοίκηση για την Τράπεζα Αττικής, όπως ακριβώς απαιτούσε ο Στουρνάρας; Γιατί στη σημερινή του ομιλία για την διαπλοκή ανάφερε την Τράπεζα Αττικής και τσιμουδιά για τον Στουρνάρα;  Γιατί αυτή η επίμονη κατά κράτος υποχώρηση; Γιατί αυτή η ομερτά Τσίπρα Στουρνάρα; Γιατί αυτή η σιωπή του γνωστού και από άλλες παρόμοιες υποθέσεις πασοκογενούς υπουργού Σπίρτζη, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, πρόεδρος του ΤΕΕ κι έλυνε κι έδενε ως εκπρόσωπος του διαπλεκομένου ΠΑΣΟΚ επί χρόνια όπως λύνει και δένει επί διαπλεκομένου ΣΥΡΙΖΑ;

Η Ελλάδα αξίζει να φύγει το συντομότερο από αυτόν τον δυσώδη βάλτο και να βάλει τις βάσεις μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας χωρίς διαπλοκή που θα στηρίζεται στη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τον κονωνικό έλεγχο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040