Πώς ξαναγράφεται η 3 Σεπτέμβρη ή αλλιώς η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε εκτέλεση ΡΑΠ

Του Γιάννη Περάκη*  

Μελετώντας το κείμενο του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εντυπωσιάζομαι με τα όμορφα   λόγια περί φορολογικής διακαιοσύνης , για την βάρβαρη φορολογική πολιτική και επαχθή χρέη κλπ.Ας πάμε στην ουσία τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

1) Αποδοχή και νομιμοποίηση των βάρβαρων οικονομικών πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων ,που είχαν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση των χρεών των πολιτών στις εφορίες αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί «κοινωνική» πολιτική, θα τους διευκολύνει μεγαλώνοντας τον χρόνο αποπληρωμής τους ανάλογα με το εισόδημά τους(για όσους βέβαια ακόμη εργάζονται), τα χρέη δεν διαγράφονται αλλά «παγώνουν»(σελ.6).

 

2) Δημιουργία περιουσιολογίου φυσικών προσώπων, μέτρο σίγουρα θετικό αλλά δεν λέει κουβέντα για το εάν η φορολήγηση θα έχει αναδρομική ισχύ , π.χ. σε βάθος 20ετίας ,την εποχή της αποθέωσης της λαμογιάς και του εκσυγχρονισμού, όπως επίσης ποιά συγκεκριμμέναμέτρα θα κάνει για την επίτευξη αυτού του στόχου.

3) Τα φορολογικά έσοδα λοιπόν πρέπει να αυξηθούν ώστε να είναι ικανά να χρηματοδοτούν τις δαπάνες του κοινωνικού κράτους στο επίπεδο των δαπανών που υποδεικνύει η ιστορική τάση των προηγούμενων ετών(σελ.3). Αν μεταφράσουμε τα προηγούμενα απο την γλώσα ΠΑΣΟΚ-ΣΟΥΑΧΙΛΙ λέει με άλλα λόγια ότι το 2008 υπήρχε ένα αξιοπρεπές κοινωνικό κράτος και εμείς θα το επαναφέρουμαι στα προηγούμενα επίπεδα.

4) Υπάρχουν προτάσεις εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης που σίγουρα είναι θετικά βήματα αλλά είναι αυτα είναι η ουσία των μέτρων για να ασκήσεις κοινωνική πολιτική?

5)Προοδευτική (χρονικά) αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις . Επανεξέταση των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας.Σήμερα ο συνελεστής αυτός ανέρχεται στο 25% στα μη διανεμόμενα κέρδη σύν 10% στην διανομή. Οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το μεγάλο σκάνδαλο είναι οι συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας και μιλάει απλώς για επανεξέταση. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι αφορά μόνο τις αλλοδαπές εταιρείες που έχουν έδρα την Ε.Ε.

Ας δούμε τι επίπτωση έχει στην Ελλάδα .Μια πολυεθνική κατέχει π.χ. στο 100% στο μετοχικό κεφάλαιο μιάς ανωνύμου εταιρείας.Εστω ότι στο τέλος της χρήσης έχει κέρδη 1.000.000,00 ευρώ.Θα φορολογηθεί με 25% δηλαδή 250.000,00 φόρο εισοδήματος και διανέμει τα υπόλοιπα. Η μητρική εταιρεία θα εισπράξει το υπόλοιπο των 750.000,00 ευρώ.Εάν οι μέτοχοι ήταν Ελληνες φυσικά πρόσωπα θα πλήρωναν άλλο ενα 10%.Αυτό είναι το σκάνδαλο.    

Νόμος 4110/2013

Δεν ενεργείται παρακράτηση φόρου 10% σε αλλοδαπή εταιρία με έδρα σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. που λαμβάνει μερίσματα λόγω της συμμετοχής της σε ημεδαπή ανώνυμη εταιρεία, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 11 του ν. 2578/1998 (να υπάγεται σε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, να συμμετέχει στο κεφάλαιο της ημεδαπής με ποσοστό 10% τουλάχιστον, κ.λπ.). Ειδικά για το ποσοστό συμμετοχής, το οποίο ορίζεται σε 10% από την 1.1.2009 και μετά δεν απαιτείται να έχει συμπληρωθεί διετία για τη χορήγηση του φορολογικού πλεονεκτήματος, αλλά θα ελέγχεται στη συνέχεια εάν συμπληρώθηκε η ελάχιστη περίοδος συμμετοχής των δύο ετών. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί τελικά η προϋπόθεση συμμετοχής με το οριζόμενο ποσοστό 10% για δύο συνεχή έτη, τότε επιβάλλεται αναδρομικά φορολογία στα διανεμηθέντα μερίσματα, με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Γι’αυτό το σκάνδαλο μιλάνε και λένε για επανεξέταση των συμβάσεων. Δεν κρύβεται η πρόθεση τους να στείλουν στις καλλένδες την λύση τουγια να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Ε.Ε.

6)Φορολογικά κίνητρα , ειδικές φορολογίες , φοροαπαλλαγές(εκκλησιαστική περιουσία,εφοπλιστές βουλευτές κλπ).Αυτό το κεφάλαιο οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαπνέονται απο αοριστολογία , αποφεύγοντας να θίξουν τα τα μεγάλα σκάνδαλαόπως η μη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας , οι φοροαπαλλαγές των βουλευτών και πρόσφατα με την απόφαση του μισθοδικείου το 25% του μισθού τους οι δικαστές.Αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση διότι θα πρέπει να συγκρουστούν με το βαθύ κράτος το Ελλάδας.

7) Στο πρόγραμμά τους (σελ.17) , αναφέρουν αύξηση των ελέγχων που διενεργεί η ΕΛΤΕ(Ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών ),στις Ανώνυμες Εταιρείες .Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει νομιμοποίηση    και απο τον ΣΥΡΙΖΑ του φορολογικού ελεγκτικού μηχανισμού σε Ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Εν κατακλείδι οι βασικές αρχές του φορολογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ   είναι ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχονος φορολογικού «statusquo»δίχως «ανατροπές» και «υπερβολές» όπως αρμόζει σε μιά μεγάλη ήρεμη πολιτική δύναμη , η οποία προσαρμόζεται στην   «realpolitics».

Τα παραπάνω αποτελούν σταχυολόγιση του Φορολογικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.Ας επανέλθουμε για λίγο στην πραγματικότητα.

Συνοπτικά παρουσιάζονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι (2009-2012)

 

Οι 60 (έμμεσοι και άμεσοι) φόροι που «αρπάζουν» 200 δισ. Ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων:

Πάνω από 60 φόρους και χαράτσια που θα αποδώσουν περισσότερα 200 δισ. ευρω σε βάθος χρόνου αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι Ελληνες την τετραετία 2009-2012 για να «μπαλωθούν» τα ελλείμματα και οι μαύρες τρύπες του Προϋπολογισμού. Οι κυβερνήσεις και οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών στο προαναφερόμενο διάστημα αύξησαν τέσσερις φορές τους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, επέβαλαν επτά νέους φόρους στην ακίνητη περιουσία, έριξαν 19 χαράτσια στην αγορά των Ι.Χ., άλλαξαν δύο φορές την κλίμακα στον φόρο εισοδήματος, «ψαλίδισαν» και ύστερα κατάργησαν σχεδόν όλες τις φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, αυξήθηκαν δύο φορές όλα τα τεκμήρια διαβίωσης, επιβλήθηκαν πρόσθετοι φόροι και χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θεσπίστηκε και τσουχτερός φόρος στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα. Οι έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα και τα ακίνητα τείνουν να γίνουν μόνιμες, ενώ πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να φορολογήσει και την υπεραξία στις αγοραπωλησίες των ακινήτων και των Ι.Χ. Οι Ελληνες έχασαν μέσα σε τέσσερα χρόνια τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός και σχεδόν το 70% της αγοραστικής τους δύναμης.

 Από την πρώτη κιόλας «έκτακτη εισφορά», επί υπουργίας Γιάννη Παπαθανασίου, τον Απρίλιο του 2009, ύψους 1.000 έως 25.000 ευρώ για τα εισοδήματα 60.000 ευρώ και άνω (ν. 3758/2009), όλα σχεδόν τα μέτρα που ελήφθησαν χαρακτηρίζονταν «τα τελευταία» ή «έκτακτα», για να μη χρειαστούν και άλλα χειρότερα στη συνέχεια.

 Μέσα από δεκάδες χιλιάδες σελίδες νόμων και διατάξεων που εκδόθηκαν στην τετραετία αυτή, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά κόρον -ακόμα και αν αρχικά δεν προβλεπόταν- ήταν διαρκώς νέοι φόροι καθώς και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και σχεδόν πάντα με την υπόσχεση ότι «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα».

 Εχοντας χάσει τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός τους, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται και πάλι να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους. Ειδικά οι χαμηλόμισθοι είδαν να μη μένουν στα χέρια τους ούτε τα χρήματα που είχαν ανάγκη για τις σπουδές των παιδιών τους, για το στεγαστικό δάνειο ή τα φάρμακά τους.

 Στα τέσσερα χρόνια λιτότητας, από το 2009 ως σήμερα, επιβλήθηκαν διαδοχικά τα εξής:

 Το 2009

 -έκτακτη εισφορά ύψους 1.000 έως 25.000 ευρώ για τα εισοδήματα από 60.000 ευρώ και άνω

-έκτακτη εισφορά στη Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία 0,1%-0,9%

-έκτακτη εισφορά στα πλοία αναψυχής

-αύξηση τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ.

 Το 2010

 -αύξηση ΦΠΑ από το 4,5 στο 5%, από το 9% στο 10%, από το 19% στο 21%.

-αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.

-επιπλέον φόρος 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής στα Ι.Χ.

-επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και για μικρού κυβισμού οχήματα.

-έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

-επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα

-νέα τεκμήρια για σκάφη και πισίνες

Το 2011

 - νέα αύξηση ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου συντελεστή από 10% σε 11% και του χαμηλού στο 6,5%.

-νέα αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από 11% σε 13%.

-αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%,

-αύξηση και επέκταση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων στην περιφέρεια

-επιπλέον αύξηση 10% στους φόρους εισαγωγής αυτοκινήτων

-Τέλος Επιτηδεύματος 500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

-ειδικό τέλος ακίνητων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ .

 Το 2012

 -νέα φορολογική κλίμακα με επιβάρυνση για εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ

-έκτακτη εισφορά σε όσους είχαν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ

-κατάργηση εκπτώσεων φόρου με αποδείξεις

-μετάβαση σε ανώτερη κλίμακα ΦΠΑ 23% του κλάδου εστίασης.

-νέα κλίμακα αντικειμενικής δαπάνης κατοικίας

-διπλασιασμός «τεκμηρίων» για αυτοκίνητα και πισίνες

-κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

-μείωση αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ

-κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

-κατάργηση αφορολογήτου για τα παιδιά

-Ο ΣΥΡΙΖΑ τι απαντάει σε αυτή την αλήθεια των αριθμών.Δεν λέει κουβέντα για τους τους προηγούμενους φόρους , παρά μόνο η φορολόγηση φυσικών προσώπων ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος στην ίδια κλίμακα και για την τιμαριθμοποίηση της κλίμακας αυτής.Με άλλα           λόγια μια απο τα ίδια λιγάκι πιό light.

Ας αναλύσουμε τον παρακάτω πίνακα που αφορά τα δηλωθέντα εισοδήματα του Οικονομικού Ετους 2010.

 

                                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010

 
   

ΔΗΛΩΘΕΝ

% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ

 

ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

1

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

8.887.232.000

8,86%

2

ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ

11.949.000

0,01%

3

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ-ΒΙΟΜ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

8.214.957.000

8,19%

4

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

1.628.750.000

1,62%

5

ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

76.846.891.000

76,62%

6

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

4.349.793.000

4,34%

7

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ

361.175.000

0,36%

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

100.300.747.000

100,00%

ΠΗΓΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι ότι το 77% περίπου του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται απο Μισθωτές Υπηρεσίες, αποτελεί δε απόδειξη των ληστρικών φορολογήσεων στην μισθωτή εργασία.

Ας επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους παρακάτω πίνακες:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. (ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΑΣ-ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔ.-ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡ.ΔΗΛΩΣΕΩΝ –ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔ.-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔ.-ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ-2010.

       

                   ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΑΣ

       

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ

 

             ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

       ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

         ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

 

ΑΡΙΘΜΟΣ   ΦΟΡΟΛΟ-

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΣΕ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΣΕ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΣΕ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΑΠΟ

ΕΩΣ

ΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΕΥΡΩ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΕΥΡΩ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΕΥΡΩ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

0,00

0,00

379.650

6,7%

0

 

168.597.264

0,2%

3.821.334

0,0%

0,00

1.000,00

153.278

2,7%

67.226.612

0,1%

111.393.832

0,1%

1.278.708

0,0%

1.000,00

2.000,00

126.525

2,2%

189.636.284

0,2%

219.860.064

0,2%

1.359.826

0,0%

2.000,00

3.000,00

134.862

2,4%

337.897.980

0,3%

363.789.884

0,4%

1.760.632

0,0%

3.000,00

4.000,00

147.410

2,6%

515.275.992

0,5%

535.872.657

0,5%

2.086.191

0,0%

4.000,00

5.000,00

230.389

4,0%

1.051.225.002

1,0%

1.068.962.982

1,1%

2.011.256

0,0%

5.000,00

6.000,00

242.338

4,3%

1.343.679.107

1,3%

1.358.981.632

1,4%

2.022.003

0,0%

6.000,00

7.000,00

219.724

3,9%

1.425.745.630

1,4%

1.436.966.112

1,4%

1.642.065

0,0%

7.000,00

8.000,00

224.478

3,9%

1.677.261.559

1,7%

1.685.832.621

1,7%

1.438.147

0,0%

8.000,00

9.000,00

210.548

3,7%

1.787.119.781

1,8%

1.793.345.968

1,8%

1.330.369

0,0%

9.000,00

10.000,00

220.193

3,9%

2.092.417.221

2,1%

2.096.891.417

2,1%

1.364.062

0,0%

10.000,00

11.000,00

250.681

4,4%

2.629.982.010

2,6%

2.634.292.693

2,6%

1.701.162

0,0%

11.000,00

12.000,00

236.940

4,2%

2.723.148.000

2,7%

2.726.159.305

2,7%

2.578.261

0,0%

12.000,00

13.000,00

211.526

3,7%

2.640.947.247

2,6%

2.642.595.366

2,6%

11.626.954

0,1%

13.000,00

14.000,00

187.958

3,3%

2.534.090.070

2,5%

2.536.144.000

2,5%

28.327.533

0,3%

14.000,00

15.000,00

167.609

2,9%

2.428.963.340

2,4%

2.430.057.974

2,4%

44.697.809

0,5%

15.000,00

16.000,00

154.668

2,7%

2.396.185.562

2,4%

2.397.074.380

2,4%

63.685.320

0,7%

16.000,00

17.000,00

147.534

2,6%

2.431.521.073

2,4%

2.432.567.788

2,4%

82.014.762

0,9%

17.000,00

18.000,00

130.673

2,3%

2.286.162.889

2,3%

2.286.577.560

2,3%

92.506.384

1,0%

18.000,00

19.000,00

124.191

2,2%

2.296.588.721

2,3%

2.297.117.301

2,3%

109.309.594

1,2%

19.000,00

20.000,00

110.880

1,9%

2.161.557.957

2,2%

2.161.392.532

2,1%

113.445.614

1,3%

20.000,00

22.000,00

198.014

3,5%

4.153.150.219

4,1%

4.152.899.143

4,1%

247.293.105

2,7%

22.000,00

24.000,00

171.027

3,0%

3.929.481.860

3,9%

3.929.306.738

3,9%

268.154.842

3,0%

24.000,00

26.000,00

148.318

2,6%

3.703.623.198

3,7%

3.703.040.930

3,7%

278.169.343

3,1%

26.000,00

28.000,00

128.354

2,3%

3.463.557.581

3,5%

3.462.400.150

3,4%

280.689.624

3,1%

28.000,00

30.000,00

114.384

2,0%

3.314.768.959

3,3%

3.313.594.749

3,3%

286.156.063

3,2%

30.000,00

33.000,00

140.968

2,5%

4.432.396.565

4,4%

4.430.292.791

4,4%

405.127.140

4,5%

33.000,00

36.000,00

115.882

2,0%

3.992.335.265

4,0%

3.991.136.387

4,0%

393.657.310

4,4%

36.000,00

39.000,00

97.105

1,7%

3.637.400.335

3,6%

3.635.180.977

3,6%

380.980.589

4,2%

39.000,00

42.000,00

83.690

1,5%

3.385.747.465

3,4%

3.384.771.538

3,4%

377.509.777

4,2%

42.000,00

45.000,00

72.346

1,3%

3.144.862.178

3,1%

3.143.240.019

3,1%

366.682.587

4,1%

45.000,00

50.000,00

101.407

1,8%

4.807.080.817

4,8%

4.805.309.440

4,8%

598.260.117

6,6%

50.000,00

55.000,00

76.691

1,3%

4.015.812.261

4,0%

4.014.608.253

4,0%

547.376.645

6,1%

55.000,00

60.000,00

53.832

0,9%

3.087.253.068

3,1%

3.085.741.064

3,1%

460.075.945

5,1%

60.000,00

65.000,00

38.331

0,7%

2.390.570.265

2,4%

2.388.932.988

2,4%

387.006.324

4,3%

65.000,00

70.000,00

28.540

0,5%

1.923.623.558

1,9%

1.922.890.149

1,9%

333.603.665

3,7%

70.000,00

75.000,00

21.415

0,4%

1.550.133.654

1,5%

1.548.954.047

1,5%

283.402.756

3,1%

75.000,00

80.000,00

16.370

0,3%

1.266.890.530

1,3%

1.266.036.196

1,3%

242.672.742

2,7%

80.000,00

85.000,00

12.709

0,2%

1.046.845.785

1,0%

1.046.000.951

1,0%

209.089.015

2,3%

85.000,00

90.000,00

10.046

0,2%

878.049.393

0,9%

877.631.304

0,9%

181.725.403

2,0%

90.000,00

95.000,00

8.175

0,1%

755.453.317

0,8%

754.893.354

0,8%

161.493.496

1,8%

95.000,00

100.000,00

6.555

0,1%

638.477.439

0,6%

638.014.162

0,6%

140.710.494

1,6%

100.000,00

110.000,00

9.803

0,2%

1.025.841.667

1,0%

1.025.000.832

1,0%

236.886.498

2,6%

110.000,00

120.000,00

6.845

0,1%

784.889.060

0,8%

785.299.898

0,8%

191.797.310

2,1%

120.000,00

130.000,00

4.804

0,1%

599.249.928

0,6%

598.764.129

0,6%

152.552.198

1,7%

130.000,00

140.000,00

3.535

0,1%

476.444.116

0,5%

476.072.029

0,5%

126.413.254

1,4%

140.000,00

150.000,00

2.633

0,0%

381.341.341

0,4%

381.206.513

0,4%

104.755.058

1,2%

150.000,00

160.000,00

1.944

0,0%

300.994.815

0,3%

300.505.567

0,3%

84.903.550

0,9%

160.000,00

170.000,00

1.562

0,0%

257.528.977

0,3%

257.255.282

0,3%

74.554.793

0,8%

170.000,00

180.000,00

1.187

0,0%

207.552.661

0,2%

207.444.639

0,2%

62.067.389

0,7%

180.000,00

200.000,00

1.749

0,0%

330.981.495

0,3%

330.784.486

0,3%

100.928.288

1,1%

200.000,00

220.000,00

1.162

0,0%

243.293.488

0,2%

242.532.257

0,2%

76.710.815

0,9%

220.000,00

250.000,00

1.103

0,0%

257.635.107

0,3%

257.688.243

0,3%

83.977.450

0,9%

250.000,00

280.000,00

728

0,0%

192.006.767

0,2%

191.805.912

0,2%

63.873.821

0,7%

280.000,00

310.000,00

458

0,0%

134.479.994

0,1%

137.614.829

0,1%

46.805.940

0,5%

310.000,00

340.000,00

291

0,0%

94.303.325

0,1%

94.282.703

0,1%

32.841.162

0,4%

340.000,00

370.000,00

203

0,0%

71.951.774

0,1%

71.739.287

0,1%

25.209.566

0,3%

370.000,00

400.000,00

190

0,0%

72.905.257

0,1%

72.897.128

0,1%

26.041.355

0,3%

400.000,00

450.000,00

190

0,0%

80.131.819

0,1%

80.133.095

0,1%

29.030.516

0,3%

450.000,00

500.000,00

122

0,0%

57.567.985

0,1%

57.567.446

0,1%

21.035.247

0,2%

500.000,00

550.000,00

57

0,0%

29.764.281

0,0%

30.225.250

0,0%

11.210.883

0,1%

550.000,00

600.000,00

50

0,0%

28.785.076

0,0%

28.558.390

0,0%

10.653.272

0,1%

600.000,00

650.000,00

24

0,0%

14.913.259

0,0%

14.913.259

0,0%

5.532.157

0,1%

650.000,00

700.000,00

27

0,0%

18.105.977

0,0%

18.105.977

0,0%

6.863.909

0,1%

700.000,00

800.000,00

29

0,0%

21.394.067

0,0%

21.394.067

0,0%

7.799.788

0,1%

800.000,00

900.000,00

19

0,0%

15.959.106

0,0%

15.959.106

0,0%

6.154.419

0,1%

900.000,00

ΚΑΙ   ΑΝΩ

49

0,0%

68.580.287

0,1%

68.277.377

0,1%

26.634.977

0,3%

                                           ΣΥΝΟΛΟ

 

5.694.978

100%

100.300.747.378

100%

100.645.376.359

100%

9.015.088.579

100%

ΠΗΓΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Εάνσυμπτήξουμε τον παραπάνω ΠΙΝΑΚΑ 1.προκύπτει ότι το δηλωθέν εισόδημα κατά κλιμάκια εισοδήματος είναι τα εξής :

   

                   ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΑΣ

     
 

           ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

       

ΚΛΙΜΑΚΙΟ

ΣΕ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

    ΣΥΝΟΛΟ

ΕΠΙ ΤΟΙΣ %

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΕΥΡΩ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΦΟΡΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

ΑΠΟ 0

           

ΕΩΣ   12.000,00

18.481.562.425

18,43%

18.843.541.797

18,72%

36.020.970

0,40%

ΑΠΟ 12.001,00

           

ΕΩΣ 45.000,00

53.692.393.237

53,53%

53.686.794.957

53,34%

3.818.407.396

42,36%

ΑΠΟ 45.001,00

           

ΕΩΣ 65.000,00

14.300.716.411

14,26%

14.294.591.745

14,20%

1.992.719.031

22,10%

ΑΠΟ 65.001,00

           

ΕΩΣ 100.000,00

8.059.473.676

8,04%

8.054.420.159

8,00%

1.552.707.571

17,22%

ΑΠΟ 100.001,00

           

ΚΑΙ   ΑΝΩ

5.766.601.629

5,75%

5.766.027.701

5,73%

1.615.233.615

17,92%

ΣΥΝΟΛΟ

100.300.747.378

100,00%

100.645.376.359

100,00%

9.015.088.583

100,00%

Εάν θεωρήσουμε υψηλό εισόδημα τα 65.001,00 ευρώ και άνω το εισόδημα που πρέπει να       φορογηθεί κατά το ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε (8.054.420.163+5.766.027.701)=13.820.447.864 ευρώ.       Εάν υποθέσουμε ότι θα επιβληθεί έκατακτη εισφορά ή ο συντελεστής φορολόγησης αυξηθεί             κατά 5% οι φόροι που θα εισπραχθούν θα είναι 13.820.447.864 Χ 5%=6.91.022.393 ευρώ μείον 36.020.970(είναι το ποσόν του φόρου που πρέπει να αφαιρεθεί λόγω του αφορογήτου των 12.000,00) , το ποσόν του φόρου τελικά που θα επιβληθεί θα είναι (6.91.022.393 -36.020.970)=655.001.423, ποσοστό 7% επι του συνολικού φόρου.

Σημειωτέον ότι η ανάλυση των παραπάνω στοιχείων αφορά το Οικονομικό Ετος 2010 δηλαδή τρία   χρόνια πίσω ,χωρίς να συνυπολογισθεί η εκτίναξη της ανεργίας και η άμεση μείωση των μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις , που μεταφράζεται σε μικρότερο δηλωθέν εισόδημα απο μισθωτές υπηρεσίες.Επίσης το εισόδημα απο απο άλλες πηγές όπως οικοδομές (μείωση τουλάχιστον 10%, λόγω μείωσης των ενοικίων ) , τα δηλωθέντα φορολογητέα εισοδήματα των εμπορικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων με κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων τους λόγω κρίσης , όπως επίσης δεν είναι τυχαία η επιβολή του χαρατσιού στην ΔΕΗ το 2011 , καθιστούν δε την επιχειραματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έωλη.

Απόδειξη αποτελεί ο παρακάτω πίνακας με στοιχεία των δηλώσεωντου επόμενου έτους οικονομικού έτους 2012.Το φορογούμενο εισόδημα είναι μειωμένο κατά 6.304.498.099 (6,26%) ,ο δε φόρος μειωμένος κατά 2.191.139.053 (24,31%), δηλαδή η φορολογική επιβάρυνση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εξατμίζεται αλλά τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται κατά 2.191.139.053-655.001.423=1.536.137.630 ευρώ.

                                                         ΣΥΓΚΕΝΤΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ 1ης ΕΩΣ ΚΑΙ 13ης ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 03/12/2012

   
     

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012

     

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΛΗΘΟΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

ΦΟΡΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

ΤΕΛΟΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

ΦΟΡΟΣ

ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ

3.804.994

68,03%

81.056.963.782

5.498.435.074

1.327.650.844

263.929.992

7.090.015.910

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ

453.461

8,11%

4.811.819.744

-333.069.271

38.250.499

28.752.392

-266.066.380

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ

1.334.995

23,87%

8.472.094.734

-2.733.715

1.780.207

953.508

0

ΣΥΝΟΛΟ

5.593.450

100,00%

94.340.878.260

5.162.632.088

1.367.681.550

293.635.892

6.823.949.530

ΠΗΓΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

       

Απο τα παραπάνω αποδεικνύεται η αερολογία των οικονομικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς άνθρακες ο θησαυρός περί φορολόγησης των υψηλών εισοδημάτων , δεδομένου ότι τα εισοδήματα               άνω των 42.000,00 ευρώ ήδη φορολογούνται με 42% και 4% η έκτακτη εισφορά σύνολο 46%.                   Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διερευνηθεί και στον τομέα της υλοποίησης           αυτών που αναφέρει στο κείμενό τους δηλαδή ποιοί θα είναι οι επικεφαλείς της ενδεχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , δεδομένου ότι οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης έχουν απωλέσει το     «καλώς έχειν» που λέμε εμείς οι οικονομολόγοι , για την εφαρμογή του προγράματός τους ή     αλλιώς είναι σαν διαπραγματεύεται απεργιακή επιτροπή σε μια απεργία με την διοίκηση της εταιρείας και τα μέλη της επιτροπής να είναι και μέτοχοι της εταιρείας.

Αρκετά με τα τι ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πρέπει να γίνει.Θα παραθέσω τον πιό κάτω πίνακα για την παραοικονομία :

 

Τα παραπάνω ποσά αφορούν ένα έτος.Τα λαμόγια της Ελλάδας έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς                 αιώνες τώρα, αλλά ας αρκεσθούμε στα τελευταία 20 χρόνια.

Αμεσα μέτρα:

  1. Τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ να υποχρεωθούν να δώσουν στοιχεία για τις καταθέσεις των πελατών τους εντός ενός μήνα, για ποσά άνω των 100.000,00 ευρώ για τα τελευταία 20 χρόνια.
  2. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε βάθος 20ετίας να δώσει στοιχεία ποιοί έχουν μεταφέρει     ποσά σε ξένες τράπεζες και ποιά ποσά.
  3. Οι μαγικοί κωδικοί του εντύπου Ε1, είναι αυτοί που δηλώνονται τα ακίνητα , τα αυτοκίνητα, και τα κέρδη απο λαχεία-τζόκερ κλπ.Επεξεργασία απο το ΚΕΠΥΟ των περιπτώσεων που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον.
  4. Θεσμοθέτηση με νόμο του διαχωρισμού μεταξύ της φοροδιαφυγής και της μίζας,δηλαδή στην πρώτη περίπτωση θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις, στην δεύτερη δημεύονται τα περουσιακά στοιχεία του υπόλογου.
  5. Ε πεξεργασία των δηλώσεων Ε9 , για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον,μεγάλη ακίνητη περιουσία που δεν προέρχεται απο κληρονομιά κλπ.
  6. Αναζήτηση των λογαριασμών καταθέσεων και επενδεδυμένων χαρτοφυλάκιων όλων των Ελλήνων πολιτών .Οι χώρες είναι πολύ συγκεκριμμένες π.χ. Κύπρος,Ελβετία , Ηνωμένο Βασίλειο , Γερμανία.    

Τα προτεινόμενα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα εάν συνοδεύονται με μιά γενικότερη αλλαγή οικονομικής πολιτικής.Εάν δεν αλλάξεις οικονομική πολιτική πρός όφελος του λαού μας , αρνούμενοι να πληρώσουμε το επαχθές χρέος ,ρίχνοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις πολεμικές αποζημιώσεις απο Γερμανία ,βάζοντας μπροστά με συγκεκριμμένα μέτρα την παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής , την «βιομηχανία» του τουρισμού και των υπηρεσιών , που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στην ευρωζώνη.

Για να αλλάξεις φορολογική πολιτική θα πρέπει να αρχίσεις να παράγεις πλούτο , να μειώνεται η ανεργία με γρήγορους ρυθμούς , να τυπώσεις χρήμα με το οποίο θα αρχίσεις να τονώνεις τις δημόσιες επενδύσεις , για έργα βραχυχρόνια και μακροχρόνια που θα εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη της χώρας μας.Τόνωση και διευκόλυνση της έντιμης μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας , με στόχο την κάλυψη των εγχώριων αναγκών και στροφή προς στις εξαγωγές.Με αυτό τον τρόπο διευρύνεις την φορολογική βάση με αποτέλεσμα να εισπράξεις φόρους και με βασική προυπόθεση ο πολίτης να καταλαβαίνει και να βλέπει ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο , όταν επιστρέφουν σ’αυτόν με την μορφή των κοινωνικών παροχών στην υγεία παιδεία κλπ.Ολα τα άλλα αποτελούν μια επανάληψη του παρελθόντος στην μιά ή στην άλλη εκδοχή της.

Σύνδεση της διαγραφής του εξωτερικού χρέους με την διαγραφή του χρέους των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με αντικειμενικά κριτήρια όπως πρώτη κατοικία , οικογενειακή κατάσταση , ετήσιο εισόδημα κλπ.

Αυτά όμως αποτελούν θέματα που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και επεξεργασία, στα οποία     και θα επανέλθω .

* Περάκης Γιάννης

Φοροτεχνικός

Μέλος του Σχεδίου Β

---------------------------------------------------------

** Στοιχεία αποwww.skai.gr/news/finance/article/213127/foro-eisodimatos-8-dis-katavalloun-

Περισσότερα από 70 δισ. ευρώ δήλωσαν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα που προσεγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2012 και αφορούν στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.

Αποκαλυπτικό της επιβάρυνσης που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι η εκτίναξη του συνολικού φόρου που καλούνται να καταβάλουν φέτος και μάλιστα για μικρότερα εισοδήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο φόρος των μισθωτών και των συνταξιούχων ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ, όταν ο συνολικός φόρος όλων των φυσικών προσώπων, δηλαδή μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, εισοδηματιών, αγροτών κ.ά., το 2010 (εισοδήματα 2009) ήταν 9 δισ. ευρώ. Για το 2012 το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει να εισπράξει συνολικά από τα φυσικά πρόσωπα περί τα 11 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 72% του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελμάτων συμβάλλουν στον κρατικό προϋπολογισμό με 3 δισ. ευρώ.

Τα 4,8 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι από τις μισθωτές υπηρεσίες δήλωσαν εισοδήματα ύψους 65 δισ. ευρώ, ενώ ακόμα 5 δισ. ευρώ αφoρούν σε εισοδήματα που προέρχονται από ελευθέρια επαγγέλματα, αγροτικά εισοδήματα, ενοίκια από ακίνητα κ.λπ.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», εισοδήματα έως 5.000 ευρώ δήλωσαν 737.468 μισθωτοί και συνταξιούχοι. Ο φόρος που πλήρωσαν ανήλθε στα 119,4 εκατ. ευρώ (έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές).

Από 5.001 έως 10.000 ευρώ δήλωσαν 1,4 εκατ. φορολογούμενοι και θα καταβάλουν στην εφορία 361,1 εκατ. ευρώ.

Εισοδήματα άνω των 98.000 ευρώ μέχρι και 150 εκατ. ευρώ δήλωσαν 7.011 μισθωτοί και συνταξιούχοι και θα πληρώσουν 418,4 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά καθώς και αυτά των ελεύθερων επαγγελματιών και των υπόλοιπων επαγγελματικών ομάδων έχουν δοθεί στην ομάδα του υπουργείου Οικονομικών που καταρτίζει το νέο φορολογικό σύστημα.

Η μικρή συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ επεξεργάζεται σχέδιο για την ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες θα φορολογούνται με βάση τον εταιρικό φόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορολογικός συντελεστής θα ανέλθει στο 30% με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

Αλλαγές όμως σχεδιάζονται και για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ. Σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 20% και στην περίπτωση διανομής μερίσματος επιβάλλεται επιπλέον φόρος 25%. Με τις αλλαγές που προωθούνται εξετάζεται ο φόρος στα κέρδη να ανέλθει στο 15% και ακόμα 15% εφόσον γίνεται διανομή μερίσματος. Δεν αποκλείεται όμως ο φόρος στα κέρδη να ανέλθει στο 30% και να καταργηθεί ο φόρος κατά τη διανομή μερίσματος.

Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέα φορολογική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια και χαμηλότερους συντελεστές. Το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και τη μείωση των κλιμακίων σε 4 από 8 που είναι σήμερα. Στόχος είναι η εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή, εφόσον ο φορολογικός συντελεστής μειωθεί στο 30% για όλες τις επιχειρήσεις, στα ίδια επίπεδα να κυμανθούν και οι συντελεστές στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Με βιβλία εσόδων και εξόδων θα φορολογούνται από το 2013 και οι αγρότες. Συγκεκριμένα, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σήμερα δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και κατά την πώληση των προϊόντων. Με το νέο σχέδιο θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επιτηδευματίες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς που θα ισχύσει και για τους επιτηδευματίες. Δηλαδή θα πληρώνουν φόρο βάσει συντελεστή 30% επί του συνολικού καθαρού γεωργικού εισοδήματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Σολωμού 13, Εξάρχεια, 2ος όροφος (5μμ - 10μμ)

info@sxedio-b.gr

2108224344