Οκτώ Λόγοι που δεν σας σεβόμαστε κ. Τσίπρα. Του Γιάννη Περάκη

Οκτώ Λόγοι που δεν σας σεβόμαστε κ. Τσίπρα. Του Γιάννη Περάκη

Οκτώ Λόγοι που δεν σας σεβόμαστε κ. Τσίπρα

Οκτώ  λόγοι να σέβεσαι ένα πρωθυπουργό

Ο κ. Τσίπρας φώναξε (οι βουλευτές που φώναζαν) να καθίσουν κάτω γιατί μιλάει εκείνος! «Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε… Καθίστε κάτω, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε υποχρέωση να τα ακούσετε», απάντησε χθές στην βουλή, σε έντονο ύφος…

Ενα σοβαρός πρωθυπουργός μιας χώρας όντως απαιτεί να τον σέβονται όταν:

1ος) Δεν κουβαλάς το προπατορικό αμάρτημα στην αρχή της πολιτικής ζωής ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος (Καλλίμαχος,310-240 π.Χ.,Αλεξανδρινός ποιητής & επιγραμματοποιός).

2ος) Να διαθέτεις την πλειοψηφία του λαού και όχι το 35,46% των ψηφισάντων και το 19,57% των εγγεγραμμένων.   

3ος) Αυτά που υποσχέθηκες προεκλογικά να τα έχεις τηρήσει κατά γράμμα.

4ος) Εχεις τιμήσει τον λαό που ψήφισε στο δημοψήφισμα της 05/07/2015 61,31% όχι στο έρωτημα:«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

5ος) Οταν έχεις την πολιτική γενναιότητα να παραιτείσαι, όταν δεν μπορείς να κυβερνήσεις με το πρόγραμμα που έχεις εκλεγεί.

6ος) Δεν ξεπουλάς την περιουσία του Ελληνικού λαού ούτε την ενεχυριάζεις ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους και με διάρκεια εκχώρησης 99 χρόνια, 500.000 στρέμ. γης δημόσια κτήρια, πάρκα και οικόπεδα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμέναεκτός από τα70.000 κρατικά φιλέταπου είχε ως τώρα ηΕταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (η οποία ανήκει στο υπερταμείο),η κυβέρνηση της εκχώρησε κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου όπου ανήκει πλέον η ΕΤΑΔ άλλα10.119 ακίνητατουΕλληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης511.357,451 τ.μ.και δομημένης επιφάνειας22.601 τ.μ. Από το 2022 θα αρχίσει το ξεπούλημα.Αυτό προκύπτει από απάντηση τουΕπιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί,σε γραπτή ερώτηση τουευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Ν. Χουντή.

7ος) Οταν Εχεις αναγάγει σε επιστήμη την συναλλαγή και την εξαγορά συνειδήσεων εντός και εκτός της βουλής, με τους «μετανοήσαντες» βουλευτές άλλων κομμάτων «των οποίων η συνείδηση ομιλεί αλλά το συμφέρον κραυγάζει».

8ος) Σέβεσαι την κοινοβουλευτική διαδιακασία και όταν ξεμένεις με 145 βουλευτές να διαθέτεις την πολιτική εντιμότητα και το πολιτικό θάρρος και να προκηρύσσεις άμεσα εκλογές.

Οταν δεν έχεις αυτές τις προυποθέσεις τότε:

Ας τους αφήσουμε να μηρυκάζουν την αθλιότητά τους, δεν είναι άξιοι να τους κηρύξουμε την αλήθεια (Μαρκήσιος Ντέ Σάντ, 1740-1814)

 

Γιάννης Περάκης

Οικονομολόγος 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040