Ζητείται διέξοδος. Του Κώστα Κοροντζή

Ζητείται   διέξοδος. Του Κώστα Κοροντζή

Ζητείται   διέξοδος

Κώστας   Κοροντζής, μέλος του   ΣΧΕΔΙΟΥ Β

Τρία (3) χρόνια, μετά τις εκλογές του 2015,το πολιτικό σκηνικό, στα πλαίσια πάντα των κομματικών μηχανορραφιών, έχει αποκρυσταλλωθεί σε δύο «μπλοκ εξουσίας», που κινούνται άλλοτε αδέξια, άλλοτε μικροπολιτικά, πάντα στην απαραβίαστη γραμμή των πολιτικών της άγριας λιτότητας με το καθένα να προσπαθεί μα περιχαρακώσει το εκλογικό - υπό στενή έννοια- κοινό του.

Και αυτά συμβαίνουν στα πλαίσια ενός πολύ ρευστού   ευρωπαϊκού, αλλά και παγκόσμιου σκηνικού. ( Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία. Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ιράν, Τουρκία).

Ωστόσο το πιο σημαντικό δεν είναι οι παλινωδίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά η παράλληλη κίνηση της ελληνικής κοινωνίας, η κοινωνική παρακμή, η κινηματική κάμψη των αντιμνημονιακών αγώνων, ο συμβιβασμός με το καθεστώς λιτότητας, η ανικανότητα να οραματιστεί κάποια άλλη πολιτική. Και δεν εννοούμε μ’ αυτό κάποια άλλη πολιτική και κοινωνική δυναμική ως αποτέλεσμα του διάχυτου αντιμνημονιακού αισθήματος που ακόμη υπάρχει, αφού η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών δεν πιστεύει ότι είμαστε εκτός μνημονίων. Ταυτόχρονα ο φόβος και η ανασφάλεια ξυπνούν ένστικτα που ευνοούν τα φασιστικά κηρύγματα που τα αξιοποιεί η δεξιά προπαγάνδα.

Και οι άλλες , οι μικρές διάσπαρτες αντιμνημονιακές δυνάμεις, δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να γίνουν μια εναλλακτική λύση, να δώσουν κάποια ελπίδα στο λαό. Αποκλεισμένες από τα ΜΜΕ είναι σα να μην υπάρχουν και , παρά τις κάποιες κινηματικές προσπάθειες, δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Οι προτάσεις τους ή οι λύσεις που προτείνουν δε φτάνουν στο λαό. Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τι προτείνουν για την έξοδο από την κρίση,   η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΣΧΕΔΙΟ Β, ο Βαρουφάκης κλπ.

Αν δεν καταφέρουν , σε μια κοινή σύσκεψη, να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους και τις διαφορές τους, και να καθορίσουν μετά την πορεία τους, ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη.  

18.10.2018

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040