Σχέδιο β: Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Σχέδιο β: Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών

ΣΧΕΔΙΟ Β

Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις με αφορμή την απέλαση Ρώσων   διπλωματών:

   Επικίνδυνη και  τυχοδιωκτική η πολιτική Τσίπρα-Κοτζιά για να κρατηθούν στην εξουσία

  • Η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει με τη φωτιά, παίρνοντας μέρος στην αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας και επιδιώκοντας να γίνει σημαιοφόρος της αμερικάνικης πολιτικής στα Βαλκάνια. Η όξυνση με τη Ρωσία είναι πρωτοφανές γεγονός για τη χώρα μας, γιατί καμία Ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία και ούτε θα επιχειρούσε κάτι τέτοιο, αν ληφθεί υπόψη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν συγκρούσεις και διαφορές και με δεδομένο τη στάση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας σήμερα απέναντι στην Κύπρο. Η συμφωνία με τις Πρέσπες εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για παραγκωνισμό της Ρωσικής πολιτικής από τα Βαλκάνια και για άσκηση πιέσεων προς τη Σερβία, για να διακόψει τη σχέση της με τη Ρωσία.
  • Για να φανεί πιο δουλική στους υπερατλαντικούς
    «συμμάχους» μας, δε διστάζει να εντάξει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ και Ρωσίας και συγκρούεται με τη Ρωσία σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οι αμφισβητήσεις συνόρων εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους λαούς των Βαλκανίων και της Μ.Ανατολής. Παρεμβαίνει στους ανταγωνισμούς στη γύρω περιοχή, προσδοκώντας τις ευλογίες και το χρίσμα του Αμερικάνικου παράγοντα, για να διατηρηθεί στην εξουσία, γιατί καμία δεξιά ή κεντροδεξιά κυβέρνηση δε θα μπορούσε και δε θα τολμούσε να ακολουθήσει τέτοια δουλική πολιτική και να πάρει τόσα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο θυμηδία προκαλεί στον ελληνικό λαό η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι «« η Ελλάδα δε δέχεται καμία παρέμβαση από άλλες χώρες στην πολιτική της(!)», ενώ δέχεται δουλικά τα μνημόνια και την πώληση των λιμανιών και των αεροδρομίων στους δανειστές.
  • Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να είναι χρήσιμη και πειθήνια στην ατλαντική συμμαχία, να μην ενοχλείται από τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και υποδείξεις του αμερικανού πρεσβευτή στη χώρα μας, μπορεί να συμπαρατάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό, απελαύνοντας το Σύρο πρεσβευτή, διαρρηγνύοντας τις παραδοσιακές σχέσεις με τον Αραβικό λαό και τους Παλαιστίνιους και προσδένοντας τη χώρα μας στη συμμαχία Ισραήλ-Αιγύπτου, για τα συμφέροντα όμως του Ελληνικού λαού ακολουθεί μια επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική. Πρώτιστο καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι η συσπείρωση σ’ένα κοινωνικό και πολιτικό Μέτωπο για την ανατροπή της, γιατί εκτός από την κοινωνική καταστροφή  μπορεί να μας οδηγήσει και σε εθνική.
  • 20.7.2018

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040