Από την Παρασκευή 1 Ιουνίου : Ξανά οι κινηματογραφικές βραδιές του planB4C, στα νέα μας γραφεία (Μπόταση 6, Εξάρχεια)

Από την Παρασκευή  1 Ιουνίου : Ξανά οι κινηματογραφικές βραδιές του planB4C, στα νέα μας γραφεία  (Μπόταση 6, Εξάρχεια)

Μετά από μια μεγάλη αναγκαστική διακοπή ξαναρχίζουν τα κινηματογραφικά αφιερώματα του planb4C.

Το νέο μας αφιέρωμα εμπνέεται από τα πενήντα χρόνια από την επαναστατημένη νεολαία του 1968 και ξεκινάει, το Σάββατο 1 Ιουνίου, στη νέα μας διεύθυνση (Μπόταση 6, Εξάρχεια), με την Αγγλική ταινια του Φ. Ροντμαν «Κουαντροφένεια» που στηρίζεται σε μια διασκευή του έργου του μουσικού συγκροτήματος των WHO. Θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο και άλλες ταινίες αφιερωμένες στη νεολαία της δεκαετίας του 60.

Κινηματογραφική βραδιά του Σχεδίου Β

planB4C

Quantophenia “, 1979, 115’, του Φρανκ Ρόντμαν

σε μουσική του ροκ συγκροτήματος των WHO.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, Μπόταση 6, Εξάρχεια

Η εμβληματική κινηματογραφική rock opera των WHO ήταν μία από τις πρώτες ταινίες οι οποίες εξερεύνησαν τις ζωές και την ιδιοσυγκρασία των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων και ιδιαίτερα των εφήβων που προέρχονταν από αυτές, φέρνοντας έναν "αέρα" επανάστασης.

Το Quadrophenia, "βουτηγμένο" στη ραγδαία εξελισσόμενη βρετανική πραγματικότητα των '60s, βοήθησε να διαιωνιστούν διάφορα χαρακτηριστικά της εποχής -από τις ενδυμασίες και τις μουσικές, έως και τη συμπεριφορά των νέων- και την εξιδανίκευσε τόσο, ώστε ουσιαστικά να μη χαθεί ποτέ ολοκληρωτικά ως σημείο αναφοράς στην pop culture, συνδέοντας τη μία γενιά με την άλλη.

Η ταινία απεικονίζει τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δύο -κατά μία έννοια- συμμοριών, τη δεκαετία του '60, στην παραλία του Brighton. Από τη μία, οι "Mods" με τις βέσπες τους και από την άλλη, οι "Rockers" με τις μηχανές τους, "σκοτώνονται" για διάφορους, όχι πάντα αρκετά καλούς λόγους.

Το Quadrophenia του 1979 κατάφερε να συλλάβει σχεδόν απολύτως, τον θυμό, την οργή, αλλά και την αθωότητα που νιώθουν σχεδόν όλοι, στα ιδιαίτερα χρόνια λίγο πριν την ενηλικίωση. Ελπίζουμε η νέα ταινία να καταφέρει να κάνει το ίδιο με τα χρόνια της "κρίσης ηλικίας".

Πηγή πληροφόρησης : Pathfinder.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040