Η ταινία της Παρασκευής 19.01.2018 : Τα παιδιά των ανθρώπων (children of men) του Alfonso Cuaron (Μεξικό)

Η ταινία της Παρασκευής 19.01.2018 : Τα παιδιά των ανθρώπων  (children of men) του Alfonso Cuaron (Μεξικό)

planb4c

Κινηματογραφικές Παρασκευές 2017 – 2018 του Σχεδίου Β

Στα πλαίσια της σειράς «20 Ματιές στην Ταξική Κοινωνία με τον Φακό του Σινεμά του 21ου Αιώνα»

Χρυσός Λέων, Φεστιβάλ Βενετίας

Τα παιδιά των ανθρώπων (childrenofmen) του Alfonso Cuaron (Μεξικό),109

Παρασκευή 19.01.2018, Σολωμού 13, 2oς όροφος

Τα παιδιά των ανθρώπων είναι Αγγλική και Αμερικανική δραματική, θρίλερ και φαντασίας ταινία του Alfonso Cuaron . Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Φ. Ντ Τζέιμς, το οποίο κυκλοφόρησε το 1992. Η ταινία τοποθετείται στο 2027, όπου η γονιμότητα των ανθρώπων έχει σταματήσει εδώ και δύο δεκαετίες

Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία, καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Συγκεκριμένα, θ’ αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς και προστασίας της τελευταίας εγκύου γυναίκας σ’ ένα καταφύγιο στη θάλασσα, όπου επιστήμονες θα προσπαθήσουν να βρουν τη λύση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Έχει αποσπάσει 36 βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2006 και το 2007 -βραβείο BAFTA στην κατηγορία καλύτερης φωτογραφίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040