Γιατί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι βαρύτερο κακούργημα κι από το 3ο μνημόνιο

Γιατί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι βαρύτερο κακούργημα κι από το 3ο μνημόνιο

Γιατί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι

βαρύτερο κακούργημα κι από το 3ο μνημόνιο

Το σχόλιό μας

Εύκολα μπορεί να εφοδιαστεί κανείς για το κινητό του με μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να παρακολουθείς τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή σου. Στον εναέριο χώρο της  Ελλάδας σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο υπάρχει μια έντονη κινητικότητα αεροσκαφών. Εάν μπορούμε να δούμε την ταυτότητά τους θα διαπιστώσουμε ότι πολλά από αυτά είναι μεταγωγικά είτε πολιτικά είτε στρατιωτικά. Κι αν μπορούσαμε να δούμε μέσα στο χώρο αποθήκευσής τους θα καταλαβαίναμε ότι πολλά από αυτά μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά.

Ένας μεγάλος εμπορικός δρόμος έχει αναπτυχθεί πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο ανάμεσα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης –  τις πρώην Δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και άλλες -  και την Μέση Ανατολή. Κι εδώ με τον όρο Μέση Ανατολή εννοούμε κυρίως τη Σαουδική Αραβία, τον μεγάλο πελάτη παλαιωμένου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις χώρες κυρίως που πριν ορισμένες δεκαετίες πέρασαν από μια καθεστωτική αλλαγή. Καλάζνικοφ, παλαιωμένα πυρομαχικά, οβίδες μικρής τρέχουσας χρησιμότητας, τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα για τη Σόφια ή την Λουμπλιάνα ή την Πράγα πωλούνται έναντι σκληρού συναλλάγματος στους άραβες Εμίρηδες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαιοδοσία να απαγορεύσει αυτές τις μεταφορές μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις αυτές, οι οποίες όλες πραγματοποιούνται, πρέπει να έχουν άδεια διέλευσης από το ελληνικό κράτος. Και την έχουν. Κι όχι μόνο την έχουν, αλλά η Ελλάδα κάνει από πάνω και τα στραβά μάτια μη ελέγχοντας το είδος του εμπορεύματος το οποίο μεταφέρεται. Σε σχέση με τον έλεγχο αυτός, ο οποίος θα έπρεπε να γίνεται, σοβαρό ρόλο παίζουν οι υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας και του υπουργείου εθνικής άμυνας, την κύρια ευθύνη όμως για την αδειοδότηση ή όχι την έχει ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει κάνει τον ελληνικό εναέριο χώρο «μπάτε σκύλοι αλέστε» .

Και δεν φτάνει αυτό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έβγαλε ωφέλιμα συμπεράσματα από το μεγάλο αυτό «γλέντι» και αποφάσισε να μπει κι αυτή στο θίασο των εμπόρων απαξιωμένου εξοπλισμού μέσω μεσαζόντων με τους πρίγκιπες και τους πασάδες της Σαουδικής Αραβίας. Ακριβώς εδώ εντάσσεται και η διαβόητη «Συμφωνία Παπαδόπουλου» που περιλαμβάνει κυρίως βόμβες Α7 και οβίδες των 105 χιλιοστών.

Τι χρειάζεται όμως η Σαουδική Αραβία όλη αυτή τη παλιατζούρα; Σύμφωνα με το γνωστό διεθνές Ινστιτούτο SIPRI η χώρα αυτή έχει τις πιο μοντέρνες και πιο ακριβές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή. 25% του ετήσιου προϋπολογισμού δηλαδή 88 δις δολάρια κατευθύνονται στην αγορά όπλων. Τον Οκτώβριο του 2010 το Κογκρέσο έδωσε το πράσινο φως στην αμερικάνική κυβέρνηση για μια παραγγελία εξοπλισμών από την Σαουδική Αραβία ύψους 60,5 δις δολαρίων, τη μεγαλύτερη ποτέ παραγγελία οπλισμού στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι αεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής  Αραβίας αποτελούνται από προηγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη: Τyphoons, αναβαθμισμένα TornadoIDS, F15 Eagle, F15EStrikeEagles.Τα συστήματα παρακολούθησης είναι τα πιο μοντέρνα στην Μέση Ανατολή: 17 GeneralElectric ΑΝ/FPS, 117 longrate 3Dradars, 6 NorthropGrummanAN/TPS, RaytheonImprovedHAWKAirDefenseSystems, 43 TacticalRadars. Κι ούτω καθεξής Εκκρεμούν σήμερα  παραγγελίες 27 μαχητικών αεροπλάνων από την Μεγάλη Βρετανία και 154 από τις ΗΠΑ.

Λοιπόν τι κάνει μια χώρα με τόσο μοντέρνα εξοπλιστική δύναμη αυτά τα μουσειακά σχεδόν όπλα και πυρομαχικά; Τα παρέχει σε δορυφόρους  της οι οποίοι συμβάλλουν στο όραμά της για μια σουνιτική, ελεγχόμενη από την Σαουδική Αραβία, Μέση Ανατολή. Ο πρώτος παραλήπτης ήταν ο Σαντάμ Χουσεϊν , στην εισβολή του Ιράκ μέσα στο Ιράν που μόλις είχε επαναστατήσει και διώξει τον Σάχη.  Ακολούθησαν οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Ακολούθησε η Αλ Κάιντα. Ακολούθησε το ΙSIS. Ακολούθησε  το ισλαμικό χαλιφάτο στην Συρία και το Ιράκ μέχρις δοθεί κόκκινο σήμα από την Ουάσιγκτον.

Σήμερα ο κύριος παραλήπτης είναι η Υεμένη. Και πρόκειται για ένα απίστευτο κακούργημα σε βάρος της ανθρωπότητας. Στη χώρα αυτή μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, τσιράκι του Ριάντ βρίσκεται μπροστά σε ένα λαϊκό ξεσηκωμό, κυρίως των επαναστατών της φυλής Huti, που υποστηρίζονται από τις σιίτικες δυνάμεις, κυρίως από το Ιράν. Με τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας έχουν καταστραφεί δρόμοι, γέφυρες, αγορές και το μεγάλο εμπορικό λιμάνι al-Hudaida. Με την στήριξη των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας η Σαουδική Αραβία πέτυχε να εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας τον εμπορικό αποκλεισμό της Υεμένης από τον οποίο θεωρητικά εξαιρούνται τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Θεωρητικά όμως γιατί στην πράξη έχει διακοπεί κάθε εμπορική ροή προς την Υεμένη και μέσα στην Υεμένη.

Αποτέλεσμα; Τα 2/3 από τα 28 εκατομμύρια κατοίκων έχουν σοβαρότατες ελλείψεις τροφίμων και καθαρού νερού. 7 εκατομμύρια λιμοκτονούν. Η χολέρα εξαπλώνεται με ταχύτητα.  Ο ΜarkLowcock, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι πρόκειται «για τον μεγαλύτερο λιμό που έχει δει ο κόσμος εδώ και πολλές δεκαετίες».

Σε αυτό το κακούργημα ενάντια στην ανθρωπότητα, σε αυτήν την γενοκτονία ήρθε να συμμετάσχει τώρα με τον τρόπο της, ως κρίκος σε μια θανατηφόρα αλυσίδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Κι αυτό παρά τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια στις μεταφορές όπλων στη Σαουδική Αραβία του πολεμόχαρου, νέου διαδόχου MohammedbinSalman, που δεν δίστασε να συλλάβει συναδέλφους του πρίγκιπες προκειμένου να πάρει τα λύτρα. Εδώ πρόκειται για εκατομμύρια ανθρώπους, άλλοι από αυτούς νεκροί ήδη, άλλοι λιμοκτονούν, άλλοι έχουν χολέρα, με πιο ευπαθείς τις τρυφερές παιδικές ηλικίες. Γι’ αυτό λοιπόν κατά τη γνώμη μας το έγκλημα του Τσίπρα και του Καμμένου με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι μεγαλύτερο από το 3ο Μνημόνιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040