Η Μάνδρα μετράει θύματα αλλά και το μέγεθος της πολιτικής και κοινωνικής αναλγησίας της πολιτείας

Η  Μάνδρα  μετράει  θύματα αλλά και το μέγεθος  της πολιτικής  και κοινωνικής αναλγησίας της πολιτείας

ΣΧΕΔΙΟ Β

Η  Μάνδρα  μετράει  θύματα αλλά και το μέγεθος  της πολιτικής  και κοινωνικής αναλγησίας της πολιτείας

  • Το έγκλημα στη Μάνδρα  έχει ενόχους. Όχι βέβαια τη θεομηνία και τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Αττικής, που κατέκαψαν τα δάση και άφησαν τους κατοίκους της Μάνδρας  απροστάτευτους. Αλλά πρώτα - πρώτα την κυβέρνηση που πρώτο μέλημά της είναι να   πληρώνει τους δανειστές  και να αφήνει το λαό  απροστάτευτο  μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Δεύτερο την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία δεν ενδιαφέρονται για την προστασία του λαού από τις πυρκαγιές, πλημμύρες  και άλλες φυσικές καταστροφές, αλλά για έργα βιτρίνας, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των λαϊκών τάξεων.
  • Το έγκλημα έχει ταυτόχρονα κοινωνικό πρόσημο: Γιατί η θεομηνία έπληξε και πλήττει πάντα τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες να υπερασπιστούν τη ζωή τους και την περιουσία τους. Τα σπίτια που καταστράφηκαν , τα καταστήματα, τα αυτοκίνητα  ανήκουν σε χαμηλοσυνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες της περιοχής που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και ούτε πρόκειται να έχουν. Οι ευθύνες για την άναρχη δόμηση ανήκουν στις κυβερνήσεις και όχι στους απόκληρους της κοινωνίας που αναζητούν εναγωνίως ένα δωμάτιο να στεγάσουν τη δυστυχία τους. Με συντάξεις πείνας και με μισθούς κάτω των 300 € είναι έγκλημα να αποδίδονται ευθύνες στα θύματα της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, γιατί έκτιζαν και κτίζουν πάνω στα ρέματα και όχι  σε πανάκριβα οικόπεδα σε προνομιούχες περιοχές. 
  • Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, για να είναι υπάκουη και αρεστή στους δανειστές, έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας, και ο λαός, χωρίς καμιά κοινωνική προστασία, που έχει γονατίσει από την κρίση,   δεν μπορεί να προσμένει τίποτα από την καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι νεκροί της Μάνδρας -μας  καλούν σε αφύπνιση.  Το  έγκλημα είναι ταξικό και δε  διαγράφεται  με τις συνήθεις υποσχέσεις και με τριήμερο πένθος.

                                                                                    

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Σολωμού 13, Εξάρχεια, 2ος όροφος (5μμ - 10μμ)

info@sxedio-b.gr

2108224344