Το Πλυντήριο της Φιλαδέλφειας

Το Πλυντήριο της Φιλαδέλφειας

Το Πλυντήριο της Φιλαδέλφειας

το σχόλιό μας

Η εκδήλωση, σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ πριν μια εβδομάδα στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα σημαντικό γεγονός. Έχουμε μια μαζική έκφραση της αντίθεσης στην καταστροφή κάθε οικολογικού ίχνους στον αστικό ιστό, που προωθούν μεγάλα συμφέροντα από το χώρο του εφοπλισμού και του εμπορίου πετρελαίου, συγκαλυμμένα από ένα μανδύα «αγάπης για τον αθλητισμό».

Η εκδήλωση όμως είχε και ένα πολύ σκοτεινό σημείο. Γνωστά και πατενταρισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του κυβερνητικού κόμματος που έχει πλήρως συναλλαγεί  και τα έχει βρει με τα μεγάλα αυτά συμφέροντα είχαν «πρώτη τραπέζι πίστα» στην συγκέντρωση αυτή. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο πρώην υπουργός ναυτιλίας. Ο πρώην επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπεύθυνος οικονομικών της περιφέρειας Αττικής. Στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής. Άλλα  κεντρικά στελέχη του κόμματος της αμαρτίας. Πολλοί αγωνιστές της αριστεράς που συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι συνυπάρχουν με αυτό το τσούρμο ένιωσαν οργή, ντροπή, ή ακόμα και ενοχή.

Αυτό ακριβώς είναι το Πλυντήριο της Φιλαδέλφειας!

Αυτό το φαινόμενο το βλέπουμε σποραδικά σήμερα. Σε πρώτη φάση είναι με πρώην στελέχη, αμαρτωλοί αλλά ολίγον διαφωνούντες, και με περιφερειακά στελέχη είτε σε γραφειοκρατίες εργατικών σωματείων είτε σε αυτοδιοικητικές κινήσεις τύπου Δούρου. Θεωρούν,  και θέλουν να επιβάλουν αυτήν την άποψη στον κόσμο, ότι δεν τους αξίζει η Κόλαση, είναι παρόντες  στο Καθαρτήριο των λαϊκών εκδηλώσεων, προκείμενου να περάσουν ταχύτατα στον Παράδεισο μιας αριστεράς του ήθους. Αυτό το φαινόμενο θα πάρει πολύ ανεξέλεγκτες διαστάσεις μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αντιπολίτευση. Όλοι τότε θα έχουν γίνει «πρώην». Το φαινόμενου του Πλυντηρίου θα έχει μάλιστα υπό ορισμένες συνθήκες εκπληκτική επιτυχία, ώστε να εμφανίζονται όλοι αυτοί που ψήφισαν και στήριξαν το 3ο και 4ο μνημόνιο ως εκφραστές της μαχόμενης και αδούλωτης αριστεράς.

Οι «ορισμένες συνθήκες» είναι ακριβώς αυτές που υφίστανται σήμερα. Δηλαδή, ο κατακερματισμός και η αναξιοπιστία της ριζοσπαστικής αριστεράς. Μόνο με την κοινή δράση, μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την κοινή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο είναι δυνατό να εγγραφεί στην λαϊκή συνείδηση ένα νέο υπόδειγμα της αριστεράς, αγωνιστικής αλλά και αποτελεσματικής, προστατευμένο από κάθε ανεντιμότητα, προδοσία, εξουσιομανία, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι διαρκώς ματαιώνουν αυτή τη συνεργασία είτε για να οικοδομήσουν ένα ακόμη ΚΚΕ στην Ελλάδα είτε για να προωθήσουν προσωπικές σκοπιμότητες, έχουν μεγάλη ευθύνη. Πέρα από αυτή την ευθύνη ειδικά η ΛΑΕ, που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας,  έχει μια δική της συγκεκριμένη ευθύνη γιατί επιμένει σε εργασιακούς και αυτοδιοικητικούς χώρους να συνυπάρχουν στα ίδια σχήματα στελέχη της και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα νοσηρότητας και αναξιοπιστίας. Αυτό οδηγεί πολλές και πολλούς, να αισθανθούν μια αίσθηση ματαιότητας και να πουν για μας: «δεν αξίζει τον κόπο…».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040