Χαιρετισμός του Σχεδίου Β στο 5o συνέδριο του ΕΠΑΜ

Χαιρετισμός του Σχεδίου Β στο 5o συνέδριο του ΕΠΑΜ

Του Κ. Παπουλή

Ευχαριστούμε ως Σχέδιο B θερμά το ΕΠΑΜ για την πρόσκληση, στο πέμπτο συνέδριό του. Ο Αλέκος Αλαβάνος βρίσκεται στην Κρήτη και δεν μπορεί να παρευρεθεί, αλλά μεταφέρω τον χαιρετισμό του για καλή επιτυχία στο συνέδριό σας και βέβαια την ευχή όλων μας, από το ΣΧΕΔΙΟ Β, για γρήγορη απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα ευρωζωνικά και ευρωενωσιακά δεσμά, από την χρεοδουλεία και την αποικιοκρατία του Βερολίνου.

Ελπίζουμε ότι το ΕΠΑΜ, που γεννήθηκε μέσα σε μια μεγάλη στιγμή αντίστασης και ανάτασης του λαού μας, αυτής του κινήματος της πλατείας Συντάγματος, εκεί που για πρώτη φορά συναντηθήκαμε, να συνεισφέρει τα μέγιστα, στην κοινή προσπάθεια όλων μας, για ανασύνταξη του Λαϊκού Κινήματος, για Εθνική και Λαϊκή κυριαρχία, για την Αυτοδιάθεση της χώρας, για συγκρότηση κοινωνικού κράτους,για μια Ελλάδα Ελεύθερη, με περήφανους ανθρώπους, για μια Ελλάδα που όλοι έχουν δουλειά, για μια Ελλάδα που όλοι οι πολίτες της έχουν και ζουν με αξιοπρέπεια.

Το συνέδριό σας διεξάγεται, λίγες μέρες μετά το Brexit, που συγκλονίζει τον κόσμο, που θα λειτουργήσει ως ντόμινο και δίνει μια νέα μεγάλη ευκαιρία στις δυνάμεις της εργασίας και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Η Ε.Ε., η ζώνη της υπερπαγκοσμιοποίησης του πλανήτη, δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, με συνέπειες σε όλο το οικοδόμημα της παγοσμιοποίησης, και φυσικά στις υπεραντλαντικές συμφωνίες εμπορίου. Η Ε.Ε.,ότι και να λένε, δεν υπάρχει πια, μια που το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούσε πάνω από το μισό και πλέον της οικονομίας των χωρών που δεν εντάσσονται στο σκληρό της πυρήνα, την Ζ.Ε.. Η Ε.Ε. είναι νεκρή. Σύντομα θα την συναντάμε μόνο στα σχολικά βιβλία της ιστορίας.

Ο πυρήνας του ΟΧΙ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν η φτωχολογιά, οι άνεργοι, οι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης. Αυτός ο πυρήνας της φτώχειας και των αποκλεισμένων, ήταν η κρίσιμη μάζα, που έγειρε την πλάστιγγα στο δημοψήφισμα. Αυτός ο πυρήνας δείχνει, ότι ακόμη και στις χώρες του κέντρου, ακόμη και στα πολύ ισχυρά κράτη, ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού κτυπιέται από την παγκοσμιοποίηση, την απόλυτη ελευθερία του εμπορίου, που προάγει τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σε χώρες μέσης παραγωγικής δυνατότητας, όπως η Ελλάδα, όταν μάλιστα συμμετέχουν όχι απλώς σε υπερεθνικές ολοκληρώσεις και κοινή αγορά, αλλά στον σκληρό τους πυρήνα, όπως είναι η ΟΝΕ. Εδώ είναι η πλειοψηφία του λαού που καταστρέφεται. Οι «μικρές» και αδύναμες χώρες είναι αυτές που έχουν μεγάλη ανάγκη τον οικονομικό σχεδιασμό και τον προστατευτισμό, που πρέπει να βάλουν «σήτες» στην παγκοσμιοποίηση.

Στη ζώνη της υπερπαγκοσμιοποίησης την Ε.Ε., και οι τέσσερις ελευθερίες της στρέφονται κατά των πιο φτωχών και εργατικών στρωμάτων του πληθυσμού. Ακόμη και η λεγόμενη«ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων» (της ελεύθερης κυκλοφορίας του εμπορεύματος εργατική δύναμη, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), μεταφράζεται σε κτύπημα των δυνάμεων της εργασίας. Αφού στόχος, αυτής της ολοκληρωτικής ένωσης, είναι μεν ο Πολωνός υδραυλικός που μεταναστεύει στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά με τα εργατικά δικαιώματα της Πολωνίας, για να «θαφτούν» τα εργατικά δικαιώματα των Βρετανών. Έχει αποδειχτεί από την ιστορία, ότι ο «εργάτης» έξω από την πατρίδα του, είναι ευάλωτος, αδύναμος,ανήμπορος να διαμορφώσει, η να προσεγγίσει «την (κατά Μαρξ) τάξη για τον εαυτό της». Είναι κάτι που το γνωρίζει καλά η Ε.Ε. και για αυτό προωθεί την λεγόμενη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού (εντός βέβαια των συνόρων της), η οποία γεννιέται και τροφοδοτείται   από την εντεινόμενη πόλωση κέντρου και περιφέρειας, τόσο στην Ε.Ε. και πολύ πιο ακραία στην Ζ.Ε..

Το άλλο μεγάλο σημείο του Brexit, είναι η ανάδειξη της ολοκληρωτικής φύσης της Ε.Ε.. Μιας ένωσης που δεν υπάρχουν, η δεν έχουν λόγο οι κυβερνήσεις, που λόγο έχουν μόνο οι γραφειοκράτες, οι διορισμένοι του Βερολίνου, των πολυεθνικών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Είναι σαφές ότι Δημοκρατία οποιασδήποτε μορφής, από την σημερινή αντιπροσωπευτική η «αστική» δημοκρατία, η«φιλελεύθερη ολιγαρχία» όπως την χαρακτήριζε ο Καστοριάδης, μέχρι ένα πολίτευμα που θα τείνει στην άμεση δημοκρατία που θα θέλαμε εμείς, και είναι η ουτοπία μας, δεν μπορεί να υπάρξει, στα πλαίσια των σημερινών ευρωπαϊκών συντεταγμένων της πατρίδας μας.

Δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε δημοκρατία, ούτε εργατικά δικαιώματα, ούτε πολύ περισσότερο ο σοσιαλισμός που ευαγγελίζεται η αριστερά, μέσα στην χούντα της Ε.Ε., χωρίς εθνικά κυρίαρχα κράτη, χωρίς την αυτοδιάθεση των λαών.

Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και έξοδος από την κρίση, με νικητές τις δυνάμεις της εργασίας και της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στην Ε.Ε., και πολύ περισσότερο στο σκληρό της πυρήνα, την Ζ.Ε..

Πρέπει να το πούμε καθαρά, για το προτεκτοράτο Ελλάδα, για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, χρεοκοπημένοι, υποδουλωμένοι, και με τα παιδιά μας στο εξωτερικό, για αυτή την κρίση που ζούμε, που είναι η μεγαλύτερη που έχει κτυπήσει αναπτυγμένη χώρα στην μεταπολεμική ιστορία, φταίει η επιλογή της εισόδου στην Ε.Ε., στον Λάκκο των Λεόντων που έλεγε ο Η. Ηλιού, και το έγκλημα υψώνεται σε δεύτερη δύναμη ,με την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ.

Όπως και οι Βρετανοί ας πάμε ανάποδα από το θλιβερό πολιτικό μας σύστημα, όπως οι Ισλανδοί ας αρνηθούμε το χρέος, και ας πάρουμε μια πορεία κόντρα στην παγκοσμιοποίηση, στην Ε.Ε., στο Δ.Ν.Τ, στις πολυεθνικές στους τραπεζίτες   και στο Βερολίνο, με πρώτο βήμα την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, ώστε να έχουμε τα εργαλεία για επεκτατική οικονομική πολιτική αλλά και την δυνατότητα, να ρίξουμε τους «δανειστές» στην θάλασσα. Να μην μπορούν να μας απειλούν, να μας κλείνουν όποτε «γουστάρουν»   τις τράπεζες κλπ

Τώρα, πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία που να ξεκινάει από το ΕΠΑΜ, το Σχέδιο Β, την ΛΑΕ, και όσους βέβαια παρευρίσκονται εδώ, αλλά και με άλλους που δεν παρευρίσκονται, και να μπορεί να περιλάβει κάθε πατριωτική, κάθε δημοκρατική, κάθε αντιιμπεριαλιστική,αντιευρωζωνική και αντιευρωνωσιακή συσπείρωση, με σκοπό   την εθνική και κοινωνική χειραφέτηση και σε διεθνές επίπεδο μια άλλη συνεργασία ίσων και κυρίαρχων εθνών-κρατών. Το δεύτερο αποτελεί και την συνάντηση, ή και πολλές φορές την ταύτισητου πατριωτισμού με τον διεθνισμό.  

Ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ, αλλά το Brexit μας επιστρέφει τα καύσιμα που χάσαμε, που έκαψε ο τσαρλατάνος ο Τσίπρας, και η παρέα του στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα που ο Πειραιάς πέρασε πανηγυρικά στους κινέζους, που ο Δρίτσας από επικεφαλής του λιμανιού της αγωνίας, έγινε ο εφιάλτης του λιμανιού της προδοσίας, είναι ώρα για να μιλήσει ο λαός.

Θα έρθει η ώρα, που θα λογοδοτήσουν όσοι ξεπούλησαν και ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Είναι ώρα για μια ουσιαστική, προγραμματική και ενωτική απάντηση στην κρίση, υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας. Καλή επιτυχία στο συνέδριό σας. Καλή Λευτεριά στην πατρίδα μας.    

           

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε με το Σχέδιο β'

Μπόταση 6, Εξάρχεια, 1ος όροφος 

info@sxedio-b.gr

210 3810040